Beste Webhosting: Top 10 providers voor 2024

Het opbouwen van een solide online aanwezigheid is cruciaal voor elk bedrijf, zodat je een wereldwijd publiek kunt bereiken en meer omzet kunt genereren. Het is echter soms moeilijk om te bepalen wat de beste webhostingdienst voor jou is, met zoveel keuzemogelijkheden.

Daarom hebben wij een lijst samengesteld met de top 10 webhostingdiensten voor 2024. We hebben de betaalbaarheid, prestaties, beveiliging en extra’s zoals een gratis domein, e-mails en back-ups grondig geanalyseerd.

Tegen de tijd dat je klaar bent met het lezen van dit artikel, kun je met een gerust hart een hosting provider voor jouw bedrijf kiezen.

Vergelijking van de beste webhostingdiensten in 2024

Om je tijd te besparen, volgt hier een kort overzicht van de beste webhosting providers:

NaamPrijs (vanaf)Geheugen (GB)Onbeperkte bandbreedteGratis domein voor het eerste jaarGratis back-upsGratis websitemigratieGratis onbeperkte SSL
Hostinger€2,99/maand50-200Wekelijks/dagelijksOnbeperkt
Ionos€1/maand10-onbeperktDagelijks❌ (één, wildcard)
SiteGround€2,99/maand10-40DagelijksEén
Bluehost€2,75/maand10-100Dagelijks
HostGator€3,75/maand10-40Eén
DreamHost€2,59/maand50-onbeperktDagelijks✅ (alleen WordPress)
A2 Hosting€2,99/maand100-onbeperktWekelijks/dagelijksEén
Namecheap€1,98/maand20-onbeperkt✅ (excluding .com)Twee keer per weekOnbeperkt
Cloudways€14/maand20-320Dagelijks/per uurEén
GoDaddy€6,99/maand25-100Dagelijks (oudere restores tegen betaling)Ja, met automatische migratietool✅ (niet bij alle plannen)

10 Beste Webhosting Providers

We hebben deze hosting providers zorgvuldig geselecteerd op basis van de kwaliteit van hun diensten, de belangrijkste kenmerken, feedback van klanten, hostingkosten en algemene reputatie in de markt voor webhosting.

Laten we zonder verder oponthoud de beste webhosting diensten in 2024 bekijken.

1. Hostinger

Hostinger statistieken:

  • Beoordeling: 5/5
  • Meest geschikt voor: alle soorten gebruikers en bedrijven
  • Prijs: vanaf €2,99/maand
  • Middelen: 100-200 GB opslag, onbeperkte bandbreedte, een gratis websitedomein, gratis back-ups, gratis onbeperkte websitemigratie, gratis onbeperkte SSL

Hostinger levert snelle, veilige en gebruiksvriendelijke managed webhostingdiensten met een uitstekende uptime. Een royale lijst met hostingfuncties en gratis extra’s maken het aanbod van Hostinger één van de beste op de markt.

Als je een webhostingpakket kiest bij Hostinger, vergeet dan niet het instapniveau Premium, vanaf €2,99/maand.

Het biedt een gratis domeinnaam met WHOIS-bescherming, 100 GB SSD-opslag, onbeperkte bandbreedte, wekelijkse back-ups, onbeperkte gratis SSL-certificaten en uitgebreide beveiligingsmaatregelen ter bescherming van jou en je klanten, waaronder DDoS-bescherming, een firewall en een malwarescanner.

Vanaf €3,99/maand biedt het Business-plan alle functies van Premium plus 200 GB supersnelle NVMe-opslag en tot vijf keer hogere prestaties voor het hosten van maximaal 100 websites, dagelijkse en on-demand back-ups en 100 zakelijke e-mailadressen.

Je kunt je bedrijf altijd uitbreiden met nog krachtigere cloudhosting. Voor wie oplossingen op maat nodig heeft, biedt Hostinger VPS-hosting met toegewijde server middelen.

De belangrijkste kenmerken van Hostinger waardoor het de beste webhosting provider voor jouw behoeften zou kunnen zijn:

  • Wereldwijde datacenters – verspreid over vier continenten, waarmee je je bedrijf razendsnel kunt opschalen.
  • In-house CDN – biedt tot wel 40% snellere levering van content vanaf elke locatie.
  • Onbeperkte websitemigratie – het migreren van je websites naar Hostinger is gratis en eenvoudig.
  • Webhosting met een website bouwer – alle hostingpakketten bevatten AI-tools, e-commerce en andere functies voor het bouwen en onderhouden van websites.
  • Managed WordPress – snel een site opzetten en gemakkelijk onderhouden.
  • Meertalig Klantensuccesteam – 24/7 beschikbaar voor technische problemen of vragen.

2. Ionos

Ionos Stats:

  • Beoordeling: 4.7/5
  • Meest geschikt voor: beginners en kleine bedrijven
  • Prijs: vanaf €1/maand
  • Middelen: 10 GB onbeperkte opslag, onbeperkt verkeer, een gratis websitedomein, dagelijkse back-ups, een gratis wildcard SSL-certificaat

Met deze betaalbare prijs is Ionos webhosting misschien wel een uitstekende keuze voor het starten van je eerste website.

Het instapmodel Essential biedt 10 GB opslagruimte, 10 databases, een gratis domein voor het eerste jaar en dagelijkse back-ups voor één website. Wat de beveiliging betreft, zijn een gratis wildcard SSL-certificaat, een website-scan en DDoS-bescherming inbegrepen zodat je verzekerd bent van verschillende bedreigingen.

Houd er echter rekening mee dat de kosten voor verlenging van het plan na één jaar veel hoger zullen zijn.

De hogere plannen bieden daarentegen onbeperkte opslag, websites en databases. Met het hoogste Ultimate-plan kan je website tot 500 bezoekers per minuut ontvangen.

Aan de andere kant zijn sommige beveiligingsfuncties, zoals malwarebescherming, alleen beschikbaar in de duurdere shared hostingpakketten. Deze webhost verstrekt slechts één e-mailaccount, ongeacht het hostingpakket. Ondanks de onbeperkte hostingmiddelen is de bestandslimiet hetzelfde met ongeveer 262k inodes voor alle pakketten.

Wat betreft WordPress is het goed om op te merken dat managed WordPress-functies alleen zijn inbegrepen bij WordPress-hostingpakketten.

Ionos biedt verder één van de beste cloudhosting pakketten met onbeperkte gegevensoverdracht. Andere hostingopties van Ionos bieden ASP.NET hosting, een virtual private server en toegewijde hosting.

De belangrijkste kenmerken van Ionos die het tot één van de beste hosting providers voor websites maakt:

  • Intuïtieve website- en webshop bouwers – combineer met aanverwante diensten, zoals websiteontwerp en online marketing.
  • Schaalbare prestaties – zorg ervoor dat je website de vraag bijhoudt.
  • Cloudflare CDN – ontvang overal de beste websitelaadsnelheid.
  • 24/7 klantenservice – bereikbaar via live chat, e-mail of telefoon.

3. SiteGround

SiteGround Stats:

  • Beoordeling: 4.5/5
  • Meest geschikt voor: freelancers en kleine bedrijven
  • Prijs: vanaf €2,99/maand
  • Middelen: 10-40 GB opslag, onbeperkte bandbreedte, onbeperkte e-mails, dagelijkse back-ups, één gratis websitemigratie, gratis SSL-certificaten

SiteGround biedt ook goede hostingdiensten. Onbeperkt verkeer, gratis SSL-certificaten, dagelijkse back-ups met maximaal 30 kopieën, een gratis CDN en onbeperkte e-mails zijn allemaal inbegrepen, beginnend bij het instapniveau Startup hostingpakket. Prestatie boosters zorgen ervoor dat je website snel laadt en de geavanceerde beveiligingsoplossingen beveiligen jouw gegevens.

Deze hosting provider biedt ook managed WordPress functies, zoals een beginnersvriendelijke wizard voor het bouwen van websites, beheerde automatische updates van kernsoftware en plug-ins, evenals deskundige WordPress ondersteuning voor alle klanten.

De hogere plannen bieden meer hardware kracht, back-ups op aanvraag, gratis private DNS en prioriteitsondersteuning, om er enkele te noemen.

De webhosting provider biedt echter geen gratis domein aan en je kunt slechts één website gratis migreren. SiteGround heeft ook cloud- en resellerhosting, maar geen VPS of dedicated webhosting.

SiteGround’s belangrijkste kenmerken die hen in de top beste hosting provider plaatst:

  • Op NGINX gebaseerde statische en dynamische caching – staat standaard ingeschakeld voor alle websites, wat de laadtijden versnelt. Er is ook een optie Memcached beschikbaar.
  • Duurzaamheid – SiteGround werkt samen met Google Cloud. Alle energie die wordt gebruikt voor hun wereldwijde activiteiten wordt opgewekt met groene energie.
  • Gebruiksvriendelijke klantenomgeving – biedt intuïtieve tools voor websitebeheer, zoals 1-klik WordPress-installatie, voor een eenvoudigere start.
  • 24/7 klantenondersteuning – beschikbaar via live chat en telefoon.

4. Bluehost

Bluehost Stats:

  • Beoordeling: 4.5/5
  • Meest geschikt voor: WordPress webhosting
  • Prijs: vanaf €2,75/maand
  • Middelen: 10-100 GB opslag, onbeperkte bandbreedte, een gratis domein, dagelijkse back-ups, gratis SSL-certificaten, maatwerk WordPress-thema’s

Onze vergelijking van webhostingfuncties gaat verder met Bluehost, een veilige keuze voor klanten met gemiddelde eisen. Alle deals voor shared webhosting zijn inclusief onbeperkte maandelijkse gegevensoverdracht, een gratis SSL en een aantal maatwerk WordPress website thema’s.

Als je een duurder Bluehost-plan kiest, profiteer je ook van een gratis domein, een gratis CDN voor het sneller laden van je website, bescherming tegen malware, automatische back-ups voor het eerste jaar en bescherming van je domein privacy.

Bluehost onderscheidt zich met geavanceerde WordPress beheerfuncties en e-commerce website hosting add-ons, al moet je wel het Webshop hostingpakket kopen, vanaf €9,95/maand, als je van al deze opties gebruik wilt maken.

Aan de andere kant biedt Bluehost geen uptime-garantie en kan het oplossen van problemen soms wel 15 minuten duren. Bovendien worden websitetransfers alleen als betaalde service aangeboden.

Deze hosting provider biedt ook VPS en toegewijde hosting aan.

De belangrijkste kenmerken van Bluehost die het verschil maken:

  • WordPress-gebaseerde website bouwer – bouw en onderhoud je website eenvoudig.
  • Een scala aan WordPress-thema’s en plug-ins – verbeter het uiterlijk en de prestaties van je website.
  • Pro services voor websiteontwerp en digitale marketing – bespaar tijd en moeite.
  • 24/7 klantenservice – contact via chat, e-mail en telefoon.

Leestip

Bekijk onze handleiding over de beste WordPress hosting providers als je van plan bent om je website met deze CMS te bouwen.

5. HostGator

HostGator Stats:

  • Beoordeling: 4.4/5
  • Meest geschikt voor: persoonlijke en kleine zakelijke websites
  • Prijs: vanaf €3,75/maand
  • Middelen: 0-40 GB opslag, onbeperkte bandbreedte, een gratis domein, websitemigratie, gratis SSL-certificaten, één-klik-installatie

De volgende hosting provider op onze lijst van beste website hosts is HostGator. Deze provider biedt managed hosting basics – onbeperkte bandbreedte, een gratis domein, e-mails, een gratis SSL-certificaat, WordPress installatie met één klik en 10 GB opslag – zelfs in het goedkoopste pakket.

De gratis websitemigratie van HostGator geldt echter alleen voor één simpele website. Voor professionele websitemigratiediensten zul je duurdere webhostingpakketten moeten kopen.

Deze duurdere hostingpakketten beschikken ook over Cloudflare CDN, een speciaal IP-adres, SEO-tools en Positive SSL. Voor het bouwen van je website bieden de duurdere plannen een in-house website bouwer en managed WordPress-functies.

Als het op beveiliging aankomt, zul je extra malwarebescherming en back-ups moeten bijkopen, als je voor de shared hosting service van Gator kiest. Deze functies zijn standaard inbegrepen bij WordPress hostingpakketten. Bescherming van domein privacy is ook een betaalde add-on.

Voor meer veeleisende klanten biedt het webhostingbedrijf VPS-hosting, dedicated servers en reseller hostingopties.

De belangrijkste kenmerken van HostGator waarmee ze zich onderscheiden in de webhostingwereld:

  • Hulpmiddelen – de webhost heeft een enorme kennisbank en als je meer hulp nodig hebt, is 24/7 ondersteuning binnen handbereik via een chat, tweet of telefoontje.
  • Advertentietegoed – bij de duurdere plannen ontvang je een tegoed van €500 voor Google Ads en €100 voor Microsoft Advertising, waarmee je bedrijf sneller van de grond komt.
  • cPanel gebaseerde plannen – alle hostingplannen worden geleverd met een gebruiksvriendelijk controlepaneel voor eenvoudiger beheer.

6. DreamHost

DreamHost Stats:

  • Beoordeling: 4.2/5
  • Meest geschikt voor: Meest geschikt voor: persoonlijke en kleine zakelijke websites
  • Prijs: vanaf €2,59/maand
  • Middelen: 50 GB onbeperkte opslagruimte, onbeperkte bandbreedte, een gratis domeinnaam, dagelijkse back-ups, gratis geautomatiseerde WordPress-migratie, gratis SSL-certificaten

Dreamhost onderscheidt zich van de concurrentie met 97-dagen-geld-terug-garantie en 100% uptime voor haar shared hosting diensten.

Zelfs het goedkoopste shared webhostingpakket bevat een gratis domein, onbeperkt verkeer, gratis SSL-certificaten en dagelijkse back-ups.

De hosting provider levert standaard het vooraf geïnstalleerde CMS met automatische kern- en beveiligingsupdates en WP Website Builder voor het maken van WordPress websites. Mocht je er al één hebben, dan helpt een gratis geautomatiseerde migratietool je om je website over te zetten.

Met het Shared Unlimited-plan ontvang je ook e-mails – let op: Shared Starter biedt geen e-mails. Bovendien worden de opslagruimte van je website, sub domeinen, MySQL-databases en FTP/Shell-gebruikers onbeperkt.

Aan de andere kant kunnen de lage websiteprestaties op shared DreamHost-hosting ervoor zorgen dat je liever overstapt op krachtigere DreamPress-plannen. Deze beschikken over geïsoleerde middelen en aanvullende WordPress hostingoplossingen, caching op serverniveau en onbeperkte CDN voor een nog snellere website.

Net als veel andere webhosting providers is de klantenondersteuning via chat en e-mail 24/7 beschikbaar. Er is ook telefonische ondersteuning, maar alleen als een betaalde terugbelservice. Bovendien zijn de verlengingsprijzen van SiteGround beduidend hoger.

Net als veel andere hosting providers biedt DreamHost ook VPS-hosting, dedicated server hosting en cloudhosting plannen aan.

De belangrijkste kenmerken die DreamHost tot de beste webhosting providers maakt:

  • Gebruiksvriendelijke tools – een beginnersvriendelijk maatwerk controlepaneel en een volledig webhostingpakket zijn voldoende voor het merendeel van de behoeften van kleine tot middelgrote bedrijven.
  • Diverse functies – Dreamhost is een one-stop-shop voor ontwerp, marketing, websitebeheer en aangepaste webontwikkelingsdiensten. Maar het zijn echter allemaal diensten die je apart moet betalen.
  • 100% uptime garantie – het klinkt misschien te mooi voor woorden, maar het staat zo in de Servicevoorwaarden.

7. A2 Hosting

A2 Hosting Stats:

  • Beoordeling: 4/5
  • Meest geschikt voor: hosting van kleine bedrijven
  • Prijs: vanaf €2,99/maand
  • Middelen: 100 GB onbeperkte opslag, onbeperkte gegevensoverdracht, gratis automatische back-ups, gratis websitemigratie, gratis SSL-certificaten, 24/7 beveiligingsmonitoring

A2 Hosting staat bekend om zijn supersnelle webhostingdiensten – tot 20 keer snellere servers die tot 9 keer meer verkeer aankunnen, 40% snellere CPU-prestaties en meer.

Deze functies zijn echter niet beschikbaar bij goedkopere hostingpakketten. Maar als snelheid niet je belangrijkste prioriteit is, zijn de andere opties ook het overwegen waard.

Het instapniveau Startup plan biedt 1 website met 100 GB opslagruimte, onbeperkte overdrachten, gratis en eenvoudige websitemigratie en een compleet beveiligingspakket, inclusief een gratis SSL-certificaat, HackScan-bescherming, anti-DDoS, een virusscanner, een firewall en beveiliging tegen brute kracht. Alle shared hostingpakketten beschikken ook over onbeperkte e-mails en onbeperkte sub domeinen.

Als je voor het Turbo plan kiest, dan krijg je onbeperkte websites, onbeperkte NVMe-opslag, gratis automatische back-ups, caching-oplossingen en alle boost-functies aan de serverkant.

Aan de andere kant bevat geen van de shared hostingpakketten gratis domeinregistratie of WHOIS-domein privacy bescherming. Bovendien zijn sommige andere functies, zoals een dedicated IP en Cloudflare CDN, alleen beschikbaar als betaalde add-ons. Turbo-plannen zijn ook een stuk duurder.

Naast shared hosting biedt A2 Hosting ook managed WordPress, VPS, dedicated hosting, reseller en cloudhosting opties.

De belangrijkste kenmerken van A2 Hosting waamee het plan zich onderscheidt als één van de beste hosting providers:

  • Geavanceerde WordPress functies – dit zijn onder andere eenvoudig klonen en stagen van websites, voordelen voor beheerde servers en tools voor het beheer van thema’s en plug-ins.
  • 24/7 klantenservice – altijd bereikbaar om je vragen te beantwoorden via chat, email, en telefoon.
  • Onbeperkte middelen bij de hogere plannen – onbeperkte opslag, websites, bandbreedte, e-mails, sub domeinen, databases, FTP-accounts en cronjobs.

8. Namecheap

Namecheap Statistieken:

  • Beoordeling: 3.9/5
  • Meest geschikt voor: beginners en prijsbewuste gebruikers
  • Prijs: vanaf €1,98/maand
  • Middelen: 20 GB onbeperkte opslagruimte, onbeperkte bandbreedte, een gratis domeinnaam, gratis back-ups, gratis websitemigratie, gratis SSL-certificaten

Namecheap doet zijn naam eer aan en is misschien wel de beste webhosting provider voor mensen die op zoek zijn naar goedkope diensten.

Het Stellar abonnement op instapniveau is één van de goedkoopste managed hosting oplossingen op de markt en wordt geleverd met fatsoenlijke functies. Dit is inclusief 20 GB SSD opslag voor drie websites, een gratis domeinnaam, onbeperkte bandbreedte, twee back-ups per week, 30 mailboxen en meer dan 100 apps die je met één klik kunt installeren, waaronder Namecheap’s Website Bouwer Tool met drag-and-drop functionaliteit.

Deze hosting provider beweert ook 100% uptime te leveren, hoewel het restitutiebeleid alleen voorziet in verlenging van de servicecyclus voor ervaren downtime. Er is ook een CDN-oplossing beschikbaar voor het sneller leveren van website-content vanaf webservers over de hele wereld.

Namecheap levert slechts drie shared hostingpakketten. Het beste plan, Stellar Business, biedt een bescheiden opslagruimte van 50 GB, waardoor het een goede hosting provider is voor beginners. Voor kleine hosting bedrijven is het echter misschien niet genoeg. Bovendien is de gratis domeinnaam die je bij Namecheap kunt claimen niet inclusief .com, de populairste TLD die er is – deze wordt alleen met korting aangeboden.

Naast shared hosting biedt Namecheap ook WordPress hosting, VPS-hosting, dedicated servers en reseller hosting opties.

De belangrijkste kenmerken van Namecheap die het één van de beste hosting providers voor websites maakt:

  • cPanel – alle shared hosting gebruikers krijgen een krachtig controlepaneel waarmee ze eenvoudig hun websites, e-mails en FTP-accounts kunnen beheren.
  • E-mailfuncties – dit zijn onder andere e-mail doorsturen, autoresponders, spamfilters, mailinglijsten, SPF-records en CSV importeren.
  • Gratis websitemigratie – Namecheap garandeert dat de migratie in minder dan 24 uur wordt uitgevoerd, of je eerste jaar is gratis.

9. Cloudways

Cloudways Statistieken:

  • Beoordeling: 3.7/5
  • Meest geschikt voor: drukbezochte websites en bedrijven
  • Prijs: vanaf €14/maand
  • Middelen: 20-320 GB opslag, 2GB-6TB maandelijkse bandbreedte, dagelijkse back-ups, één gratis migratie, gratis SSL-certificaten, toegewijde middelen

In tegenstelling tot de typische webhostingdiensten, waarbij veel websites op één server worden gehost en middelen worden gedeeld, biedt Cloudways cloudhosting. Hierbij worden de middelen van verschillende gedistribueerde servers gebruikt voor het balanceren van de belasting van de website.

Met andere woorden, cloudhosting is een next-level webhostingservice. De flexibiliteit en kracht die cloudhosting biedt, maakt het niet alleen geschikt voor kleine bedrijven, maar ook voor middelgrote bedrijven en, met het juiste plan, zelfs voor grote ondernemingen.

Het is echter wel duurder dan andere opties op deze lijst. Cloudways werkt samen met Amazon Web Services, DigitalOcean en Google Cloud Platform en sommige van de krachtigste plannen hebben een maandelijkse abonnementsprijs van vier cijfers.

Maar laten we teruggaan naar de meer betaalbare hostingaanbiedingen. De voordelige opties die gebruikmaken van datacenters van DigitalOcean beginnen bij 1GB RAM, 1 CPU core en 25 GB opslag.

Zelfs de goedkopere cloudhostingplannen worden geleverd met één gratis migratie, dagelijkse back-ups, 24/7 realtime monitoring, staging-omgeving en teambeheer, evenals beveiliging gerelateerde functies, zoals gratis SSL, dedicated firewalls, Auto Healing en regelmatige beveiligingspatches.

Er is ook 24/7 live chatondersteuning met geavanceerde ondersteuningsopties die beschikbaar zijn als betaalde add-ons. Je moet echter ook betalen voor Cloudflare CDN en e-mails. Bovendien is een gratis domeinnaam niet inbegrepen.

De belangrijkste kenmerken van Cloudways die het één van de veiligste en beste hostingproviders maakt:

  • Schaalbaarheid – upgrade je opslag, RAM en CPU met slechts een paar klikken zonder je server aan te passen.
  • Eigen prijzen – alle Cloudways-plannen worden aangeboden tegen maand- en uurtarieven, wat betekent dat je niet vastzit aan lange termijn verplichtingen.
  • Wereldwijd bereik – kies uit meer dan 60 datacenters, welke het dichtst bij jouw doelgroep ligt.

Leestip

Als je geïnteresseerd bent in cloudhosting recensies, bekijk dan onze tutorial over de beste cloudhosting providers.Lees voor VPS-hosting, ons artikel over de beste VPS-hosting providers.

10. GoDaddy

GoDaddy Statistieken:

  • Beoordeling: 3.6/5
  • Meest geschikt voor: beginners
  • Prijs: vanaf €6,99/maand
  • Belangrijkste kenmerken: 25-100 GB opslag, onbeperkte bandbreedte, een gratis domeinnaam, dagelijkse back-ups, een gratis tool voor websitemigratie, gratis SSL-certificaten

GoDaddy is een van de oudste webhosting providers in deze sector, wat het een betrouwbare keuze maakt.

Op het eerste gezicht heeft de webhosting van GoDaddy alles wat je nodig hebt voor een persoonlijke website of website speciaal voor kleine bedrijven. Het goedkoopste plan biedt 25 GB voor het opslaan van één website, 10 databases, onbeperkte bandbreedte en dagelijkse back-ups op wereldwijde datacenters in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

Bovendien profiteer je het eerste jaar van een aantal voordelen, zoals een gratis domein, een gratis SSL-certificaat en twee gratis Microsoft 365-mailboxen. Deze voordelen kosten later echter allemaal extra geld. Je krijgt ook een standaard cPanel waarmee je met één klik meer dan 150 gratis apps kunt installeren, back-ups kunt beheren en de website kunt beveiligen.

Aan de andere kant liggen de serviceprijzen van GoDaddy boven het marktgemiddelde.

Je betaalt ook extra voor veel diensten, zoals extra beveiligingsmaatregelen of een oude back-up herstellen. Het is ook het vermelden waard, dat de prijzen van GoDaddy per regio verschillen.

Deze webhost biedt ook managed WordPress, VPS en dedicated hosting.

Wat maakt GoDaddy anders dan andere webhosting providers?

  • Breed scala aan diensten – de webhost biedt domeinen, e-mails, webhostingdiensten en beveiligingsfuncties. Ze brengen echter extra kosten met zich mee.
  • AI-technologie – managed WordPress hostingplannen beschikken over een AI-tool waarmee je een ontwerp en tekst voor je website kunt maken. Je kunt het later personaliseren.
  • GoDaddy-expert – je kunt iemand inhuren die bijvoorbeeld een website maakt, een logo ontwerpt en helpt met digitale marketing of SEO-gerelateerde taken.

Conclusie

Wanneer je op zoek gaat naar de beste webhostingdiensten, let dan goed op de functies die je nodig hebt voor je zakelijke website. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 24/7 meertalige klantenondersteuning, e-commerce hostingfuncties als je een webshop bouwt, de locatie van een server in de buurt van je doelgroep en voordelen van managed hosting als je geen/weinig technische kennis hebt.

Kies daarnaast voor webhosting providers die website bouwers aanbieden als je niet weet hoe je moet coderen. Je kunt ook op zoek gaan naar managed WordPress hostingoplossingen als je een website op een dergelijk platform bouwt.

Tot slot nog onze laatste adviezen voor de beste hosting provider diensten:

  • Hostinger – wordt geleverd met alle essentiële webhostingfuncties, of je nu je eerste blog wilt beginnen, je webshop wilt uitbreiden of meerdere websites voor je bedrijf wilt hosten.
  • Namecheap – is de meest betaalbare webhosting provider voor beginners.
  • Cloudways – biedt de beste hostingdiensten voor bedrijven en grote websites.

Lees eerst de klantbeoordelingen voordat je een abonnement afsluit. Op deze manier kom je veel te weten over de meeste hosting providers. Of koop hosting bij Hostinger of een andere webhoster die een 30-dagen-geld-terug-garantie of een gratis proefperiode aanbiedt.

Author
De auteur

Patty Reuser

Patty Reuser is een localization specialist voor de Nederlandse markt, die uitblinkt in het vertalen van content met een scherp marketinginzicht. Met haar expertise maakt ze complexe concepten eenvoudig en toegankelijk voor Nederlandse doelgroepen. Voor meer informatie, bekijk haar LinkedIn-profiel.